Left Fortsätt shoppa
Din beställning

Du har inga produkter i din varukorg

Fri frakt från 699 kr
Fördelar med att lägga pussel!

Fördelar med att lägga pussel!

Lägga pussel är mycket mer än bara ett roligt tidsfördriv. Det är en pedagogisk aktivitet som ger en mängd fördelar för barns utveckling. Genom att uppmuntra barn att lägga pussel utvecklas barnens kritiska tänkande, finmotoriska färdigheter samtidigt som självförtroendet ökar! Det är en aktivitet som inte bara är rolig utan också utvecklande. Nedan har vi listat några av alla fördelar!

1. Problemlösningsförmåga

Lägga pussel är en utmärkt övning i problemlösning. Barn lär sig att titta på olika delar av pusslet, hitta mönster och former och sedan anpassa bitarna för att få dem att passa. Denna process kräver tålamod och uthållighet och hjälper barn att utveckla sina kritiska tänkande och problemlösningsförmåga.

2. Koncentration

Pusselläggande kräver koncentration och uppmärksamhet på detaljer. Barn måste fokusera på att hitta rätt bitar och koppla dem till rätt plats. Denna övning i koncentration kan vara till nytta i andra områden av deras liv, inklusive skolarbete.

3. Finmotoriska färdigheter

Att hantera små pusselbitar och placera dem korrekt innebär att barn måste använda sina finmotoriska färdigheter. Denna träning hjälper till att förbättra hand-öga-koordinationen och fingerfärdigheten, vilket kan vara värdefullt för att skriva, rita och andra manuella uppgifter.

4. Tålamod och uthållighet

Pusselläggande är en aktivitet som belönar tålamod och uthållighet. Det kan ta tid att färdigställa ett större pussel, och barn lär sig att arbeta mot ett mål över tid.

5. Kreativt tänkande

Pusselläggande uppmuntrar kreativt tänkande när barnen försöker hitta olika sätt att matcha bitarna och skapa bilden. De lär sig att vara flexibla och experimentera med olika strategier.

6. Självförtroende

När ett barn framgångsrikt löser ett pussel, ökar deras självförtroende. De känner sig stolta över sin prestation och får en känsla av att de kan klara av svåra uppgifter.

7. Social interaktion

Pusselläggande kan vara en gemensam aktivitet med familj eller vänner. Det främjar samarbete och social interaktion när barnen diskuterar och arbetar tillsammans för att lösa pusslet.

8. Stressavlastning

Pussel ger barn möjlighet att koppla av, fokusera på en uppgift och slappna av.

Lycka till med pusslet!

SMARTA BÖCKER

Här hittar du smarta böcker som lär ut viktiga ämnen på ett roligt och pedagogiskt sätt. Både för barn och vuxna.

HANDLA SMART - KÖP ETT BOKPAKET

Här hittar du storsäljare som Bojan, Barnen i Kramdalen, Sagor om svensk historia och många fler. Alla till förmånliga paketpris.

PRESENTTIPS

Födelsedagar, julklappar eller gå bort-presenter. Vi vet hur svårt det kan vara att välja.

Låt oss hjälpa er!