Left Fortsätt shoppa
Din beställning

Du har inga produkter i din varukorg

Fri frakt från 699 kr
Så hjälper du ditt barn att slappna av: Avslappningsövningar för barn

Så hjälper du ditt barn att slappna av: Avslappningsövningar för barn

I dagens hektiska värld är det viktigt att lära barn att hantera stress och hitta sätt att koppla av. Barn kan, precis som vuxna, uppleva stress och ångest, och det är därför viktigt att ge dem verktyg för att hantera dessa känslor. Avslappningsövningar är ett utmärkt sätt att hjälpa barn att slappna av och hitta inre frid. Här är några tips på avslappningsövningar som du kan göra tillsammans med ditt barn.

  1. Djupandning: En enkel men effektiv avslappningsövning är djupandning. Sätt er bekvämt och be ditt barn att andas in djupt genom näsan och sedan långsamt andas ut genom munnen. Upprepa detta några gånger och uppmuntra ditt barn att fokusera på sin andning. Detta hjälper till att lugna nervsystemet och minska stress.

  2. Kroppsavslappning: Guidad kroppsavslappning är en avslappningsövning där du hjälper ditt barn att fokusera på olika delar av kroppen. Börja från tårna och arbeta er uppåt genom benen, magen, bröstet, armarna och nacken. Guida barnet lugnt och be dem att tänka på varje kroppsdel , spänna kroppsdelen och sedan slappna av den.

  3. Mindfulness: Mindfulness är en övning som hjälper barn att vara närvarande i stunden. Be ditt barn att sitta bekvämt och fokusera på omgivningen. Vad känner de? Vad hör de? Vad ser de? Detta hjälper dem att glömma stress och oro och istället vara här och nu.

  4. Visualisering: Visualisering är en rolig övning där du berättar en historia för ditt barn som hjälper dem att föreställa sig en plats eller en situation som de tycker om. Det kan vara en strand, en skog eller en fantasivärld. Detta låter dem koppla av och fly till en positiv plats i sina tankar.

  5. Musik och ljud: Använd musik eller ljud som hjälper ditt barn att slappna av. Det kan vara lugnande melodier eller naturljud som fågelsång eller regnljud. Be ditt barn att fokusera på ljuden och låta dem ta bort stress och oro.

Det är viktigt att komma ihåg att avslappningsövningar för barn inte är en engångshändelse. De bör praktiseras regelbundet för att hjälpa barn att utveckla avslappning som en färdighet. Att göra avslappningsövningar tillsammans med ditt barn är också ett utmärkt sätt att stärka er relation och hjälpa dem att känna sig trygga och stödda.

Slutligen är det viktigt att vara tålamod och förståelse. Alla barn är olika, och det kan ta tid för dem att lära sig att slappna av. Ge dem utrymme att hitta de avslappningsövningar som fungerar bäst för dem och var alltid där för att stödja dem på deras resa mot avslappning och lugn.

SMARTA BÖCKER

Här hittar du smarta böcker som lär ut viktiga ämnen på ett roligt och pedagogiskt sätt. Både för barn och vuxna.

HANDLA SMART - KÖP ETT BOKPAKET

Här hittar du storsäljare som Bojan, Barnen i Kramdalen, Sagor om svensk historia och många fler. Alla till förmånliga paketpris.

PRESENTTIPS

Födelsedagar, julklappar eller gå bort-presenter. Vi vet hur svårt det kan vara att välja.

Låt oss hjälpa er!