Left Fortsätt shoppa
Din beställning

Du har inga produkter i din varukorg

Fri frakt från 699 kr
Sagorna som får barn att älska historia

Sagorna som får barn att älska historia

Sov du på historielektionerna? Då har vi ett tips – läs sagor för ditt barn. 

Böckerna om Gustav Vasa, Drottning Kristina och andra regenter har sålts i drygt 100 000 exemplar och fått både barn och vuxna att älska historia. Hemligheten? En modell som triggar både minnet och intresset hos läsaren och tilltalar barn redan i förskoleålder.

Läs, lär och skratta tillsammans

Alla böcker är uppbyggda enligt följande modell. De ska berättas i sagoform, innehålla humor och vara kortfattade. Det är nämligen ingredienser som får hjärnans intressesprön att peka rakt upp. Författaren har därför förvandlat svensk historia till sagor, kryddat dem med lättsam text och roliga bilder samt gjort dem så korta att de kan läsas på tio minuter.

Sagor är fantastiska för minnet. Klassiker som Rödluvan eller Tre små grisar minns många trots att de kanske inte hört dem på 30-40 år. Samma sak med humor, en rolig historia kan man ofta återberätta långt efter man har hört den. Vi kombinerar dessa, och på så sätt kan barn lära sig ganska svåra ämnen utan att knappt veta om det, berättar författaren Andréas Sjölander. Han berättar också att många vuxna hör av sig och säger att de kunnat briljera med historiekunskaper de inte tidigare haft, tack vare att de läst sagor för barnen.

Testas på barn - populära i skolor

Böckerna är populära på skolor, bibliotek, slott och museum, dit också Andréas och hans fru Emelie ofta blir inbjudna för att föreläsa. Böckerna tilltalar främst de mellan 4-9 år, men även äldre barn med speciella behov uppskattar dem. Andréas gjort sju historiska sagor hittills, som alla testats på barn innan de släppts.

- Vi skriver för barnen, det är deras frågor, formuleringar och humor jag plockar upp och tar med i böckerna. Men jag har alltid haft tanken att de ska roa vuxna också, så att de vill läsa böckerna för barnen, berättar han.

Böckerna handlar om de svenska regenterna Gustav Vasa, Kristina, Gustav III, Karl XII, Margareta och Gustav II Adolf samt om Stockholms historia.

SMARTA BÖCKER

Här hittar du smarta böcker som lär ut viktiga ämnen på ett roligt och pedagogiskt sätt. Både för barn och vuxna.

HANDLA SMART - KÖP ETT BOKPAKET

Här hittar du storsäljare som Bojan, Barnen i Kramdalen, Sagor om svensk historia och många fler. Alla till förmånliga paketpris.

PRESENTTIPS

Födelsedagar, julklappar eller gå bort-presenter. Vi vet hur svårt det kan vara att välja.

Låt oss hjälpa er!